Author Topic: Issue importing gear mates in animation  (Read 1122 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Issue importing gear mates in animation
« on: July 09, 2021, 11:46:41 am »
I'm trying to import an animation into Keyshot from solidworks.

There is a gear mate with a 20:1 ratio.

When it is brought into Keyshot one gear and any parts mated to it move semi-randomly. I have done a lot of testing and have found that if I do not mate any associated parts to the gear that moves randomly the animation is imported as expected.

I need the other parts in the animation

I have attached a preview animation of the issue.


Offline INNEO_MWo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1239
  • Total likes: 69
  • Senior Technical Consultant @ INNEO (Germany)
    • german KeyShot page from INNEO Solutions
Re: Issue importing gear mates in animation
« Reply #1 on: July 11, 2021, 06:13:33 am »
It looks like, that some keyframes does not work properly. I would try to look into the Solidworks motion study properties. Maybe the framerate can be set to to the same values like in KeyShot, so both programs use a similar "speed". Otherwise the rotation animation could be recreated with a user defined curve very easily.
That scene doesn't look very confidential. You maybe are allowed to upload the SWX files and the KSP?

Re: Issue importing gear mates in animation
« Reply #2 on: July 12, 2021, 08:00:41 am »
Thanks so much for replying.
I believe the framerates are both 30.
I will try to recreate the rotation animation within Keyshot but I would love for the import to work correctly as I have a bunch of gear mate animations coming up and they will be more complicated.
Here is a link to the files they are not super confidential but please do not share them as they are a product: https://drive.google.com/drive/folders/1g3CoG4iSRyFwgOA3qKCszqhBM27wcl0v?usp=sharing

Thanks
Jonathan

Offline DriesV

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2625
  • Total likes: 74
  • Product Specialist at Luxion
Re: Issue importing gear mates in animation
« Reply #3 on: July 14, 2021, 01:48:17 am »
Hi Jonathan

I can reproduce the issue with the wobbly animation in KeyShot.
It looks like the SOLIDWORKS assembly in the files you uploaded is missing a part though. Can you do a 'Pack and Go' in SOLIDWORKS, to make sure all files are included?

Dries

Re: Issue importing gear mates in animation
« Reply #4 on: July 14, 2021, 09:13:04 am »
I removed the missing file reference in the Solidworks assembly and made a new pack and go.
The new zip in the same folder and called: Lamp solidworks 2021-07-14.zip
The assembly I use for the motion study is Lamp Moving.SLDASM
Here is the link again: https://drive.google.com/drive/folders/1g3CoG4iSRyFwgOA3qKCszqhBM27wcl0v?usp=sharing

Thanks!